+31 6 15 66 04 02 info@albochris.nl
Wijnstraat 75 - K33311BT Dordrecht

Wandtegels

Soorten wandtegels

Welke soorten wandtegels bestaan er? Wij geven een overzicht.

Keramische wandtegels

Keramische wandtegels zijn eigenlijk muurtegels en worden gebruikt om wanden af te werken en te bekleden. Dergelijke tegels zijn minder dik, minder slijtvast dan gewone keramische vloertegels omdat ze tegen de wand van de keuken, badkamer of toilet opgehangen worden en niet betreden worden.

Natuursteen wandtegels

Ook wanden kan je bezetten en betegelen met wandtegels in natuursteen. Het materiaal geeft jouw woning een natuurlijke uitstraling. Dankzij de enorme keuze aan soorten en kleuren, zal er wel altijd een wandtegel zijn die past in jouw interieur.

Natuursteen strips

Wie de natuur in huis wenst te halen kan opteren voor een wandbekleding in steenstrips. Naast baksteen strips, flagstones, kunststeen strips en houtstrips kan je opteren voor de plaatsing van natuutrsteen strips. Ze zorgen voor contrast in jouw interieur.

Zelliges

Zelliges, ook wel Zilij of Zelij genoemd zijn artisanale wandtegels geproduceerd in Marokko. Ze worden uit natuurlijke klei en met de hand gemaakt en zijn allen uniek. De warme uitstraling van de Marokkaanse wandtegels geven jouw wanden een uniek karakter.

Mozaiek wandtegels

Mozaïek bestaat al heel lang, het gaat terug tot in de tijd van de Grieken en Romeinen. Maar de dag van vandaag is het nog steeds een zeer populaire tegel die je overal in huis kan halen. Er bestaan zelfs mozaïektegels in keramiek, marmer, glas, kristal en zelfs natuursteen.