+31 6 15 66 04 02 info@albochris.nl
Wijnstraat 75 - K33311BT Dordrecht

Vloertegels

Prijs tegelwerken

Tegels zijn al heel lang erg populair om als vloerafwerking te gebruiken in woningen. Een groot voordeel is dat je ze kan plaatsen als doe-het-zelver. Met enige kunde zal je dit tot een goed einde kunnen brengen. En je kan op die manier heel wat geld besparen. Maar niet iedereen is handig en moet dan beroep doen op een vakman. Een tegelzetter heeft wel de nodige ervaring en kennis om dit helemaal tot een goed einde te brengen.

Kosten tegels

Om de werken te kunnen uitvoeren moet je natuurlijk eerst tegels hebben. Of je nu een vloer of wand wenst af te werken. De tegels kan je zelf aankopen bij een handelaar in de buurt. Kies niet via het internet, want een foto zegt niets over de kwaliteit. Ga daarom naar een winkel en kies daar de juiste tegel uit. Ga na welke eigenschappen hij heeft en vraag aan de adviseur of het een goede tegel zou zijn voor de kamer waar je hem wil plaatsen. Een tegelvloer in de keuken heeft immers andere noden dan een tegel in de woonkamer. Goedkope tegels zijn overal te vinden, maar je zal hier toch inboeten aan kwaliteit.

Keramische vloeren heb je in alle prijsklassen. Kijk vooral naar de PEI waarde, deze staat op de verpakking en geeft weer wat de slijtwaarde is van de tegel. Hoe hoger de waarde, hoe beter de tegel. Een tegel voor een woonkamer heeft vaak PEI waarde 4 nodig.

Tegels kunnen soms afwijken van kleur, deze kunnen goedkoper in korting aangeboden worden in winkels. Als dit geen probleem voor je is, dan moet je wel nog letten op de dikte van tegels. Naar het leggen toe zijn ongelijke tegels heel lastig. Dan zit je vaak met kleine randen en dat is niet leuk om op te lopen.

Gemiddelde prijzen voor een tegel kan je hebben tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Duurder bestaat zeker, dus alles hangt af van je budget.

Tegelzetter kosten

Heb je twee linkerhanden dan neem je best een tegelzetter onder de arm. Hij kan op korte tijd een vloer helemaal leggen, volgens de regels van de kunst.

Soms moet je tegels via de tegelzetter kopen, maar vaak kan je de tegels zelf kopen en een vakman ze laten plaatsen. Dan betaal je enkel het uurloon en materiaal zoals lijm en voegsel.

Die tegelzetter prijzen schommelen tussen de €50 en €75 per vierkante meter. Verplaatsingskosten kunnen hier ook nog aan toegevoegd worden

Moet de oude vloer eerst opgebroken worden alvorens een nieuwe te kunnen plaatsen? Dan stijgen de kosten ook. Want dan moet de ondergrond ook eerst geplaatst worden. Chape moet professioneel en goed geplaatst zijn, want dit is de basis van je vloer. Voorzie je ook vloerverwarming en isolatie? Twee zaken om op dat moment eraan toe te voegen.

Besluit je gewoon op de huidige vloer verder te werken, dat kan ook. Als die voldoende stevig ligt en gelijk, dan kan je daar een nieuwe vloer op lijmen.

Vergelijk en bespaar

De ene vakman rekent meer aan per uur dan de andere. Aan wat ligt dat? Dat moet je in een onderling gesprek eens navragen. Iemand die pas begint zal zijn uurloon nog niet zo hoog zetten als een ervaren rot in het vak. Wat de beste keuze is dat moet je zelf bepalen.

De beste manier is om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken. Dan hoor je verschillende vakmannen over hun werk en werkwijze en kan je ook alle vragen stellen die nodig zijn. Een offerte krijg je dan als alles besproken is. Op basis van de prijs kan je een beslissing maken, maar hou ook rekening met andere factoren zoals ervaring en referenties.